Home » Blog » Media » Conferința Națională ”Take Ionescu”. Anul Avram Iancu. Lupta românilor pentru drepturi naționale

Conferința Națională ”Take Ionescu”. Anul Avram Iancu. Lupta românilor pentru drepturi naționale

postat în: Media 1

Conferința Națională ”Take Ionescu”.

Conferința Take Ionescu, ediția a patra, de la Sinaia, se va desfășura anul acesta, în perioada 13-14 septembrie. În 2024 se împlinesc 200 de ani de la nașterea eroului național, Avram Iancu, un moment de referință pentru a redescoperi marile epoci de dezvoltare a nației române. De aceea, tema oferită de Conferința Take Ionescu, din acest an, este ”Anul Avram Iancu. Lupta românilor pentru drepturi naționale”.

Conferința Take Ionescu este organizată de Consiliul Județean Prahova, în parteneriat cu Muzeul de Istorie și Arheologie Ploiești, având drept colaborator media, Noua TV. De asemenea, alături de noi, se află și anul acesta, Centrul pentru Studii de Intelligence și Geopolitică Aplicată, dar și colaboratori mass-media, precum Radio România Actualități, Evenimentul istoric, UZPR, Actualitatea de Prahova, Cetățeanul.net, Newsteam.ro.

Anul acesta vor participa la Conferință, ca de obicei, profesori universitari, de la Universitatea București, Universitatea Națională de Apărare, ”Carol l”, reprezentanți ai Academiei Române, editori de carte, jurnaliști, scriitorI. Prelegerile vor include o incursiune în istoria luptelor din secolele 19-20, duse de români pentru eliberare naționale, pentru câștigarea drepturilor naționale și pentru identitate românească, într-un context internațional, extrem de tulbure.

Vor fi depuse coroane de flori la mormântul lui Take Ionescu de la mănăstirea Sinaia și se va ține o slujbă de pomenire a acestei mari personalități românești.

Totodată se va organiza un tur de vizitare a Castelului Peleș, ca o promenadă princiară în secolele 19-20.

Conferința Națională ”Take Ionescu”.
Follow Nicolae Sfetcu:
Asociat şi manager MultiMedia SRL și editura MultiMedia Publishing. Partener cu MultiMedia în mai multe proiecte de cercetare-dezvoltare la nivel naţional şi european Coordonator de proiect European Teleworking Development Romania (ETD) Membru al Clubului Rotary București Atheneum Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi al Asociaţiei Române pentru Industrie Electronica şi Software Oltenia Iniţiator, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei Române pentru Telelucru şi Teleactivităţi Membru al Internet Society Cofondator şi fost preşedinte al Filialei Mehedinţi a Asociaţiei Generale a Inginerilor din România Inginer fizician - Licenţiat în Științe, specialitatea Fizică nucleară. Master în Filosofie. Cercetător - Academia Română - Comitetul Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST), Divizia de Istoria Științei (DIS) ORCID: 0000-0002-0162-9973

  1. Viorel G_mail
    | Răspunde

    Frumoasă și distinsă inițiativa care merită aprecieri alături de sponsorii și organizatorii ei. Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *